Voorstelling Jowe

Rijksweg 626 - 3650 Dilsen-Stokkem
Tel.: +32 89 565278
Fax: +32 89 562666

Home - Voordelen - Toepassingen - Technisch - Referenties - Contacteren

Voordelen

Het gebruik van stralingspanelen als verwarmingselementen heeft tal van voordelen die bij heel wat toepassingen optimaal benut kunnen worden.

Energiebesparend

Er wordt eenzelfde behaaglijkheid bekomen bij een lagere luchttemperatuur en bovendien bevindt de warmte zich daar waar ze moet zijn, in de leefzone.

Onderhoudsvrij

Stralingspanelen zijn net als bijvoorbeeld radiatoren vrij van onderhoud.

Korte opwarmtijd, direct warmte

Verwarming aan en warmte voelen!

2 in 1: koelen én verwarmen

Je kan met stralingspanelen ook zorgen voor een verfrissend gevoel.

Geen brandwonden mogelijk & vandalismevrij

Kinderen in de buurt? Geen probleem.

Lage luchtsnelheid, dus geen stofverplaatsing

Gevolg: goede luchtkwaliteit. Een niet te onderschatten voordeel in productieruimtes.

Geen brandgevaar

Aan het stralingspaneel zijn er geen elektrische onderdelen (geen ventilator of dergelijke) en water op relatief lage temperatuur is de energiedrager.

Makkelijk te combineren

U kan stralingspanelen in een CV-installatie combineren met radiatoren of andere traditionele verwarmingselementen.

EN 14037 conform

JOWE stralingspanelen zijn conform de nieuwe Europese norm. Dit garandeert een hoge warmteafgifte.

Een geruisarme installatie

Geen ventilatoren, dus geen lawaaihinder.

Maatwerk is mogelijk

Is uw project volgens u toch niet geschikt voor JOWE stralingspanelen? Informeer toch naar onze maatwerkoplossingen.

Energiebesparend

Het menselijk lichaam is gevoelig voor zowel de luchttemperatuur als de temperatuur van de omliggende wanden. Iets kan warmte uitstralen, maar ook koude en dat voelen we. In ruimtes met stralingsverwarming is zowel de temperatuur van de vloer als die van de omliggende wanden hoger dan in ruimtes die verwarmd worden met direct gestookte luchtverhitters. Met stralingspanelen wordt dezelfde comforttemperatuur bereikt bij een lagere ruimteluchttemperatuur. Bij goed geïsoleerde gebouwen kan het verschil tussen ruimte- en comforttemperatuur makkelijk 3 °C bedragen. Iedere graad minder in ruimteluchttemperatuur resulteert in een energiebesparing van 5%.

Bovendien, zoals bekend stijgt warme lucht. In verwarmingssystemen waarbij de lucht direct wordt opgewarmd (zoals met direct gestookte luchtverhitters bijvoorbeeld) is de temperatuur onder het dak dan ook opmerkelijk hoger dan in de verblijfszone (de onderste 2 meter). Dit is een verspilling van warmte en dus van energie! Door stralingsverwarming krijgt u snel een gelijkmatige verdeling van de warmte. Het temperatuurverschil tussen vloer en plafond is zeer klein. Om even te vergelijken: met stralingspanelen +- 2°C en met luchtverwarming 10 a 15°C. Tel uit uw winst!

2 in 1: koelen én verwarmen

Om te koelen wordt er koud (of gekoeld) water door de stralingspanelen gestuurd waardoor de personen in de ruimte een koude straling voelen.

Geen brandwonden mogelijk & vandalismevrij

Stralingspanelen werken met water op relatief lage temperatuur en worden aan of in het plafond bevestigd waardoor ze onbereikbaar zijn voor de bewoners of gebruikers van het gebouw. Er is dus geen rechtstreeks gevaar voor brandwonden. Bovendien worden de stralingspanelen hierdoor ook gevrijwaard van vandalisme.

Lage luchtsnelheid, dus geen stofverplaatsing

Doordat stralingspanelen statisch zijn, wordt lucht- en stofverplaatsing vermeden. Door het ontbreken van geluidsbronnen en luchtcirculatie is het ruimtecomfort over de gehele ruimte gezien zeer gelijkmatig, zodat van eventuele voorkeurswerkplekken geen sprake is. Het feit dat er geen luchtbeweging is, heeft tot gevolg dat in industriële ruimten geen stofverplaatsing is. Dat resulteert in een betere binnenluchtkwaliteit en lagere onderhoudskosten.

Makkelijk te combineren

Stralingspanelen werken net als radiatoren met water als energiedrager. Men kan stralingspanelen dus combineren met traditionele verwarmingselementen. De stralingspanelen kunnen dan wel voorzien worden van een eigen regeling van temperatuur en debiet.

Home | Voordelen | Toepassingen | Technisch | Referenties | Contacteren | Omhoog

Website ontwikkeld door VBdesign |  Bezoekers